

Kawa ziarnista i mielona ROBUSTA Indonesia ELB
Opis
Profil smakowy kawy Indonesia ELB
Kwasowość: niska
Smak: intensywny, orzechowy, czekoladowy
Kofeina: podwójna
Body: średnie
Robusta
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Indonezja
Wysokość upraw: 800 - 1400 m n.p.m
Rodzaj: Robusta
Dla kogo kawa robusta Indonesia ELB?
+ jeśli szukasz kawy z naturalnie podwójną dawką kofeiny
+ jeśli szukasz dobrej kawy na zaspany poranek
+ nie lubisz dużej kwasowości
+ cenisz delikatnie orzechowo czekoladowe nuty w kawie
to kawa Indonesia ELB jest zdecydowanie dla Ciebie.
O kawie Indonesia ELB
Skrót ELB to Extra Large Beans czyli bardzo duże ziarna.
Kawa robusta Indonesia ELB charakteryzuje się intensywnością w smaku, lekką kwasowością oraz dużą dawką kofeiny. Ziarna tej kawy zawierają prawie dwa razy więcej kofeiny niż przeciętne ziarna arabiki.
Plantacje tej robusty znajdują się w Indonezji na wysokościach od 800 do 1400 m n.p.m. Plantatorzy dokładają wszelkich starań przy zbiorach jak i uprawie i obróbce owoców kawowca.
Okoliczny klimat nadaje dojrzewającym wiśniom (owocom kawowca) szczególnych walorów smakowych, które możemy oceniać i dostrzegać przy każdym łyku naparu z tych ziaren.
Ziarna Indonezji ELB są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżo palonej i zachowaniu najwyższej jakości.
Opinie o produkcie (0)

