Kawa ziarnista i mielona arabika Etiopia Yirgacheffe
towar niedostępny
Opis
Profil smakowy kawy Etiopia Yirgacheffe
Kwasowość: niska
Smak: pełny, wyczuwalne nuty owocowe i słodkie
Body: niskie
Arabika
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Etiopia
Wysokość upraw: 1700 - 2200 m n.p.m
Dla kogo kawa Etiopia Yirgacheffe?
+ jeśli szukasz kawy o niższej zawartości kofeiny
+ jeśli lubisz kawy nie kwaśne
+ jeśli lubisz w kawie owocowe nuty
to kawa Etiopia Yirgacheffe jest zdecydowanie dla Ciebie!
O kawie Etiopia Yirgacheffe
Ta arabika jest uważana za jedną z najlepszych. Plantacje znajdują się na wysokościach aż 1700 do nawet 2200 m n.p.m. Zbierana jest ręcznie a następnie poddawana selekcji. Owoce tych kawowców przechodzą przez proces obróbki na mokro.
Charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, niskim body oraz owocowym, słodkim posmakiem.
Ziarna arabiki Etiopii Yirgacheffe są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżo palonej i wysokiej jakości.