Kawa ziarnista i mielona arabika Gwatemala SHB
towar niedostępny
Opis
Profil smakowy kawy arabika Gwatemala SHB
Kwasowość: niska
Smak: pełny, wyrazisty
Body: średnie
Arabika
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Gwatemala
Wysokość upraw: 1600 - 1700 m n.p.m
Dla kogo kawa Gwatemala SHB?
+ jeśli lubisz brak kwasowości w kawie
+ jeśli lubisz pełny, wyrazisty smak
+ cenisz sobie wysokość upraw kawowca
to kawa Gwatemala SHB jest zdecydowanie dla Ciebie!
O kawie arabika Gwatemala SHB
Plantacje tej arabiki znajdują się na wysokości od 1600 do 1700 m n.p.m
Charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem. Ma małą kwasowość i średnie body.
Nazywana jest "selektywną" arabiką, ponieważ zbiór odbywa się selektywnie. Każdy owoc tych kawowców zbierany jest dopiero gdy w pełni dojrzeje. Następnie owoce są poddawane obróbce na mokro.
Ziarna Gwatemali są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżo palonej i wysokiej jakości.