Kawa ziarnista i mielona arabika Kolumbia Excelso
towar niedostępny
Opis
Profil smakowy kawy Kolumbia Excelso
Kwasowość: niska
Smak: czekolada, orzechy, delikatny karmel, wyczuwalne owoce
Body: średnie
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Kolumbia
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m
Rodzaj: Arabika
O kawie Kolumbia Excelso
Kolumbia Excelso to arabika pochodząca z Ameryki Południowej.
Uprawiana jest na wysokości 1700 m n.p.m. Plantatorzy zebrane owoce kawowca poddają obróbce na mokro. Promienie słoneczne rozgrzewają i wysuszają wyłożone ziarna Kolumbii Excelso.
Charakteryzuje się wyczuwalnymi nutami czekolady, orzechów jak i karmelu. W smaku jest wyrazista i ma bardzo niską kwasowość. W aromacie możemy dostrzec nuty wanilii i miodu.
Ziarna Kolumbii Excelso są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżej i wysokiej jakości.