Kawa ziarnista i mielona arabika Kostaryka Tarrazu
towar niedostępny
Opis
Profil smakowy kawy Kostaryka Tarrazu
Kwasowość: niska
Smak: wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, karmelu, pomarańczy
Body: średnie
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Kostaryka
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m
Rodzaj: Arabika
Dla kogo kawa arabika Kostaryka Tarrazu?
+ jeśli lubisz naturalnie słodkie nuty w kawie takie jak czekolada, karmel
+ jeśli lubisz naturalnie występujące nuty pomarańczy i cytrusów
+ jeśli lubisz niską kwasowość w kawie
to kawa Kostaryka Tarrazu jest zdecydowanie dla Ciebie
O kawie arabika Kostaryka Tarrazu
Plantacje tej arabiki rosną na wulkanicznych ziemiach na wysokości ok 1500 m n.p.m. Bliskość oceanu i warunki klimatyczne sprawiają, że ta kawa nazywana jest "egzotyczną".
Charakteryzuje się wyczuwalnymi nutami czekolady, orzechów, karmelu i pomarańczy. Ma średnie body co sprawia, że ta kawa pasuje na każdą porę. Kwaskowatość jest na niskim poziomie.
Ziarna Kostaryki Tarrazu są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżo palonej i wysokiej jakości.