Kawa ziarnista i mielona arabika Peru SHB
towar niedostępny
Opis
Profil smakowy kawy Peru SHB
Kwasowość: niska
Smak: zrównoważony, czekolada, orzech
Body: niskie
Metoda obróbki: mokra
Kraj: Peru
Wysokość upraw: 1700 - 2000 m n.p.m
Rodzaj: Arabika
Jeśli szukasz kawy:
+ która jest totalnie pozbawiona kwasowości,
+ która ma zrównoważony smak
+ świetnie nadaje się do picia bez mleka jak i z mlekiem
to Peru SHB jest właśnie dla Ciebie.
O kawie Peru SHB
Peru SHB to jedna z najbardziej popularnych arabik, która odgrywa znaczącą rolę na rynku kawy. Skrót SHB oznacza Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna.
Uważana jest za kawę ekologiczną ze względu na wysokość upraw. Plantacje kawy Peru SHB porastają zbocza gór And (1700 - 2000 m n.p.m). Krzewy kawowca mają tam dostęp tylko do świeżego, górskiego powietrza, źródlanej wody i słońca, w którym dojrzewają ich owoce.
Charakteryzuje się słodkimi nutami czekolady i delikatnością. Jest to kawa o praktycznie zerowej kwasowości co zadowoli znaczne grono smakoszy. Rewelacyjnie sprawdza się jako singiel oraz jako baza do mieszanek kaw.
Ziarna Peru SHB są świeżo wypalane, odpowiednio schładzane oraz pakowane indywidualnie dla każdego klienta. Pozwala to na otrzymanie kawy świeżo palonej i wysokiej jakości.