HERBATA ZIELONA
to napój przygotowywany z liści krzewu herbacianego (Camellia sinensis), których nie poddaje się fermentacji. Jest to jedna z najzdrowszych herbat, bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały.
Proces produkcji herbaty zielonej polega na poddaniu świeżych liści herbacianych krótkiemu oparzeniu lub parzeniu, a następnie suszeniu. W ten sposób zachowuje się większość składników odżywczych i naturalny smak liści herbaty.
Herbata zielona zawiera katechiny, które są silnymi antyoksydantami. Mogą chronić przed chorobami serca, cukrzycą i nowotworami oraz pomagać w utracie wagi poprzez przyspieszenie metabolizmu. Zawiera również kofeinę, co może poprawić nastrój i koncentrację.
Herbata zielona jest popularna w Azji, gdzie jest tradycyjnym napojem. Może być podawana zarówno gorąca, jak i zimna, a jej smak i aromat mogą być różne w zależności od regionu i sposobu produkcji.
Uprawa herbaty zielonej wymaga specjalistycznej wiedzy i umiejętności, a liście herbaty muszą być ręcznie zbierane, aby uzyskać najlepszą jakość. Największymi producentami herbaty zielonej są Chiny i Japonia.
Herbata zielona jest zwykle bezpieczna dla większości ludzi, ale osoby z nadwrażliwością na kofeinę powinny pić ją ostrożnie lub unikać w ogóle. Osoby z chorobami serca, niskim ciśnieniem krwi lub chorobą wrzodową żołądka powinny skonsultować się z lekarzem przed regularnym spożywaniem herbaty zielonej.
GRAMATURA
Wszystkie herbaty pakujemy w opakowania o gramaturze 50 g, dzięki czemu zachowują swoją świeżość. Jeżeli chcesz kupić więcej herbaty np. 100g, 200g , zakup kilka szczelnie zamkniętych opakowań, dzięki czemu, herbata oczekując na otwarcie nie będzie traciła swoich wartości.
Reviews
There are no reviews yet.