EL SALVADOR SHG FANCY SAN VICENTE
El Salvador SHG Fancy – elegancja smaku z najwyższych górskich upraw
Poznaj wyjątkową kawę z serca Ameryki Środkowej – El Salvador SHG Fancy, czyli „Strictly High Grown”. Pochodząca z wysokogórskich plantacji (powyżej 1350 m n.p.m.), ta arabika dojrzewa wolniej, dzięki czemu ziarna zyskują bogatszy, bardziej złożony profil smakowy. Kawa charakteryzuje się przyjemną kwasowością, karmelową słodyczą i delikatnymi nutami cytrusów oraz czerwonych owoców.
To idealny wybór dla tych, którzy cenią czystość smaku, zbalansowaną strukturę i wyrafinowany aromat.
☕ Dla kogo jest kawa El Salvador SHG Fancy?
Dla fanów kaw jasno palonych i owocowych nut
Dla miłośników przelewów, dripów, Chemexa i AeroPressu
Dla osób szukających wysokiej jakości kawy single origin
Dla baristów i kawoszy, którzy kochają odkrywać terroir
Profil smakowy:
🍊 Cytrusowa świeżość
🍒 Czerwone owoce
🍯 Karmelowy finisz
🌿 Zbalansowana kwasowość
El Salvador SHG Fancy to esencja elegancji w filiżance – ziarna starannie selekcjonowane, uprawiane z pasją i palone z precyzją, by wydobyć pełnię naturalnego charakteru. To kawa, która sprawdzi się zarówno w codziennym rytuale, jak i w degustacyjnej przygodzie.
STOPNIE MIELENIA
- ZIARNO : Jeżeli posiadasz młynek lub korzystasz wyłączenie z ekspresu automatycznego to jest to opcja dl Ciebie! Pamiętaj, w przypadku kaw smakowych aromat pozostanie na żarnach młynka, przenosząc swój aromat na kolejne kawy, które będziesz mielić. W przypadku kaw smakowych zachęcamy do wyboru już mielonej kawy.
- GRUBE MIELENIE: Jeżeli korzystasz z metod przelewowych typu Chemex czy Drip to ta opcja będzie dla Ciebie! Grube mielenie to mielenie, w którym cząstki zmielonych ziaren kaw są naprawdę duże. Tak zmielona kawa nie nadaje się do typowego zaparzania w kubku.
- ŚREDNIE MIELENIE: Korzystasz na co dzień z French Pressa? W takim razie średnie mielenie będzie dla ciebie idealne. Tak zmielonej kawy możemy również używać do zaparzania metodą po Polsku.
- DROBNE MIELENIE: Aby zaparzyć kawę w Aeropressie czy kawiarce najlepiej użyć kawy drobno zmielonej. Tak przegotowana kawa sprawi, że podczas parzenia wyciągniemy z kawy to co najlepsze!
- BARDZO DROBNE MIELENIE: Bardzo drobne mielenie najlepiej zastosować do przygotowania espresso w ekspresie kolbowym. Dzięki drobnemu mieleniu, woda szybko przepłynie przez każdą cząstkę kawy, zaparzając ją w sposób idealny. Jeżeli jesteś domowym baristą, to ten stopień mielenia jest dla Ciebie!
GRAMATURA
- 250 G : Kawę o gramaturze 250 g najlepiej wybrać, kiedy nie znamy jeszcze profilu smakowego i aromatycznego kawy. Nie jesteś pewien czy ta kawa przypadnie ci do gustu? Zamów opakowanie 250 g.
- 500 G: Kawa w opakowaniu 500 g to najbardziej optymalna wersja. Taka kawa nie zestarzeje się zbyt szybko, zachowa swoje właściwości przez cały okres przechowywania.
- 1 KG: Pracujesz w domu? Jesteś z mega kaloszem, który wypija 5-7 kaw dziennie? Ta opcja jest w takim razie dla Ciebie! Kawa starczy Ci na dłużej, cały czas zachowując swoje walory smakowe.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.